Повишени мерки за сигурност в столицата заради провокатори, готвещи евентуални безредици

15640
Повишени мерки за сигурност в столицата заради провокатори, готвещи евентуални безредици
Снимка: БГНЕС

На днешния ден, в който отбелязваме 141-годишнина от обесването на Апостола на свободата Васил Левски, в столицата има повишени мерки за сигурност заради възможните екстремистки акции, предаде БГНЕС.

Полицията налага пропускателни пунктове в района около паметника на Васил Левски от съображения за сигурност. Граждани ще бъдат пропускани срещу легитимация и след проверка.

Футболните запалянковци, които са обичайните заподозрени за участие в улични погроми, заявяват, че нямат намерение да организират безредици.

Източници от МВР съобщиха, че все пак определени структури желаят дестабилизация на положението в столицата и организирането на провокации и погроми в деня на Апостола, когато всички българи трябва да са обединени, а не разделени.

За организатор на акциите се сочи Даме С. от Банкя. Той е бивш самбист и разполага с ударна бригада от 50-60 души, предимно силови спортисти - борци, самбисти, джудисти и др. Освен със спортна дейност Даме С. се занимава и със строителство - основно в района на столичния квартал "Надежда" на места, които се контролират от небезизвестния Митко Каратиста, уточниха източниците.

Те изразиха надежда, че въпреки готвените провокации жителите и гостите на София няма да се подадат и ще демонстрират своята гражданска отговорност.

За да се осигури нормално отбелязване на деня на Апостола от МВР са взети следните мерки. На паметника "Левски" ще бъде затворено движението в 15.00 ч. за автомобили от бул. "Дондуков" в посока бул. "Васил Левски" и от ул. "Оборище" също в посока бул. "Васил Левски" и паметника. Гражданите могат да влизат само от подходите на улица "Оборище" към "Васил Левски" и от "Дондуков" по "Васил Левски", където ще има техническа проверка.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com