Повдигнаха обвинение на бившия главен секретар на МС за бюлетините в Костинброд

85244
Повдигнаха обвинение на бившия главен секретар на МС за бюлетините в Костинброд
Снимка: БГНЕС

Прокуратурата повдигна обвинение на бившия главен секретар на Министерски съвет Росен Желязков (на снимката) във връзка със случая с костинбродските бюлетини, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение, цитирани от БТВ. Според информацията Софийска градска прокуратура (СГП) е обвинила Желязков в престъпление по служба.

Желязков е обвинен за това, че в периода 27 април-12 май, с цел да набави облага за "Мултипринт" ООД, не е осъществил контрол върху дейността на служителите от администрацията към МС по отношение на изработката и доставката на 8 343 000 броя бюлетини за гласуване.

До седмица ще има обвиняем за Костиндброд

Скандалът с бюлетините и подслушванията не е заглъхнал и до седмица ще има обвиняем за костинбродските бюлетини, съобщи главният прокур...

Според прокуратурата, въпреки задълженията си по правилник на МС и неговата администрация и след изрично оправомощаване за сключване на договор от служебния министър председател Марин Райков, Росен Желязков не е осигурил строг контрол върху отпечатаните количества бюлетини и манипулациите с технологичния отпадък. Не е осигурил строга отчетност върху чистия тираж бюлетини и заприходяването на всяка отделна бройка.

Настъпили са немаловажни вредни последици - възникнали са обществени нагласи, довели до недоверие от страна на значителна част от българските граждани към изборния процес и правилното и законосъобразно функциониране на органите на държавна власт в България, посочват от СГП.

На Желязков е взета мярка за неотклонение „Подписка“.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com