Поправките в закона за Сметната палата ще я превърнат в раздавач на индулгенции

9453
Поправките в закона за Сметната палата ще я превърнат в раздавач на индулгенции
Снимка: БГНЕС

Валери Димитров заяви пред БТВ, че поправките в закона за Сметната палата ще я превърнат в наказателна бригада или раздавач на индулгенции.

„Мотивите на поправките в този закон са образец на професионално невежество, няма нито един смислен аргумент в тях. Имало еднолично ръководство, което било опасно и трябвало да се смени с колегия. И в момента обаче има малка професионална колегия - аз и моите двама заместници. Сега според закона трябва всеки с икономическо или адвокатско образование може да влезе в управлението на Сметната палата. Това е смешно", добави председателят на палатата.

Сметната палата започва одит на най-големия дарител на МВР

Сметната палата ще прави одит на най-големия дарител на МВР - полицейска фирма "Безконтактни мултиплексорни вериги" (БМВ) ЕООД. Това...

Този закон ще превърне Сметната палата в група за натиск и рекет, категоричен е той: „Въвежда се моделът на голяма колегия, която не е нужно да е от професионалисти, а ще е на партиен квотен партиен принцип. Има огромен риск да се злоупотребява с властта- така могат да влязат хора със силни партийни зависимости".

"Управляващите могат да си назначат партийно удобни хора и може да се наказват неудобните и да се прокарват интереси на управляващите. В момента Сметната палата не е партийно обвързана, ние нямаме нито един поръчков доклад. Нямало е опит да бъдем „пробити"", поясни председателят на Сметната палата

Не е вярно че са малко одитите на палатата, изтъкна Димитров: „Напротив - одитите на изпълнението са изключително професионални."

Той бе категоричен, че досега Сметната палата не е написала нито един поръчков доклад и призова Йордан Цонев да изложи аргументите си пред него очи в очи, „ако му стиска”.

Валери Димитров: Сметната палата не може да проверява сметки и влогове на публични лица

Задължените лица трябва да оповестят декларацията за имуществото и доходите си и след това тази декларация се качва в сайта на Сметната...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com