Полски дипломати поздравиха по прекрасен начин българите за 3 март (видео)

27082
Полски дипломати поздравиха по прекрасен начин българите за 3 март (видео)

Представители на полската дипломация в София отправиха специален видео поздрав към българите за 3 март, в който рецитират стихотворението „Хаджи Димитър” на Христо Ботев.

В клипа полският посланик у нас Н.пр. Кшищоф Краевски, различни консули, аташета и служители в Посолството на Република Полша, Полския институт и Отдела за промоция на търговията и инвестициите, рецитират безсмъртната творба на Ботев на български и полски, в превод на Владислав Броневски. Дипломатите произнасят думите на поета пред знакови места в София, като Президентството, Народното събрание, Министерски съвет, паметника на Васил Левски, паметника на Незнайния войн, Ректората на Софийския университет. В същото време прави впечатление, че от този списък отсъстват паметниците, които са свързани непосредствено със самата Руско-турска освободителна война като паметникът на Цар Освободител, Руски паметник и в Докторската градина.

Видеоклипът завършва със специално поздравление на български по случай 3 март от посланик Краевски и неговото семейство.

„По случай 3 март - националния празник на България полските дипломати в София от Посолството на Република Полша, Полския институт и Отдела за промоция на търговията и инвестициите рецитират стихотворението "Хаджи Димитър" на Христо Ботев. На този ден през 1878 година по силата на Санстефанския договор България получава независимост след пет века османско владичество” в резултат на Руско-турската освободителна война /1877-1878/, гласи текстът към клипа в YouTube профила на Полския институт в София.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com