Полицията блокира протеста в София

22517
Силите на реда не пуснаха шествието към паметника на Левски и към Народното събрание

Полицаи и жандармеристи блокираха с кордон кръстовището пред Софийския университет „Св. Климент Охридски” и не пропуснаха шествието на протестиращите за пореден ден срещу монополите.

Един от организаторите на протестите Янаки Янчев заяви, че по този начин силите на реда нарушават правото на свободното движение на гражданите и нагнетяват напрежение. „Отиваме на поклонение пред паметника на Апостола – не носим калашници, а цвета”, коментира Ганчев пред Канал 3.

Големите централни булеварди в София са блокирани от задръствания

Заради очакванията за протести и заради честването на годишнината от смъртта на Васил Левски в центъра на София има огромни задръствани...

Жандармерията е преградила ицяло бул. „Васил Левски” и не позволява на протестното шествие да стигне до паметника на Апостола. Силите на реда не пускат протестиращите и по бул. „Цар Освободител” към сградата на Народното събрание. Затова хората слушаха речта на президента Росен Плевнелиев за великото дело на Апостола на свободата, застанали пред главния вход на Софийския университет. Те пеят химна и отвреме навреме се чуват откъслечни проклятия и нецензурни думи по адрес на премиера Бойко Борисов.

Освен полиция и жандармерия, пред паметника на Васил Левски има и военни машини, спрени са и автобуси така, че да не може да премине нито едно превозно средство. А протестиращите викаха с пълно гърло към Плевнелиев и председателя на Народното събрание Цецка Цачева "Какво избирате?".

И един интересен факт - заради опасения от ексцесии някои от колегите фоторепортери са се снабдили с каски.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com