Подписка в Интернет спасява Природен парк Странджа

48795
Подписка в Интернет спасява Природен парк Странджа
Снимка: БГНЕС

Близо 10 000 души вече са се подписали в подкрепа на инициативата „Запазете Природен парк Странджа”. Апелът, който е отправен към Народното събрание, Европейския парламент, Европейската комисия и Съвета на ЕС, съществува от 24 януари.

Организаторите очакват поне 100 000 души да подкрепят инициативата, с която целят да защитят южното Черноморие. В подписката те отбелязват, че за тази цел са необходими законодателни промени, които да гарантират, че общи устройствени планове няма да бъдат прилагани без предварителна екологична оценка. Организаторите настояват от европейските институции да упражнят контрол над българските власти, за да бъде защитена природата.

Протести в защита на "Странджа" ще се проведат днес в четири града в страната

В четири големи града в страната – София, Пловдив, Варна и Бургас – днес в 18:00 часа ще се проведат протести против застро...

"Тази пробойна в правото трябва спешно да бъде запушена, тъй като прецедентът да се приемат планове без екологични оценки съвсем лесно може да се повтори по цялото Черноморие и по всички планини, посочват в призива си организаторите на подписката. - Очакваме да засилите и натиска към българските институции за ефективното възприемане на директивите, свързани с опазването на общоевропейското природно богатство, и ефективен съдебен контрол. За пореден път Ви призоваваме да направите преглед на порочните практики във Върховния административен съд, който с разглежданото решение показа най-пълно незачитане на общоевропейското ни право. Този ключов съд досега генерира огромно обществено недоверие”.

Пълния текст на подписката може да прочетете тук!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com