Подари семейство, а не букет на 8 март

35225
Подари семейство, а не букет на 8 март

„Подари семейство, а не букет за 8 март” е най-новата благотворителна кампания, която фондация „За Нашите Деца” организира в подкрепа на деца, лишени от майчина обич.

За повече от 4000 български деца, изоставени в социални домове, 8 март е един обикновен ден от годината, защото те растат без семейство. Тази година фондация „За Нашите Деца“ посвещава деня, в който почитаме и благодарим на майките си, на изоставените деца и цели да покаже на обществото, че всеки може да помогне за сбъдване на тяхната надежда един ден да имат майка.

8 март в Туркменистан: Подарък за всички жени от президента

Жените в Туркменистан ще получат за 8 март от държавния глава Гурбангули Бердимухамедов като подарък по 40 маната, което е около 14 дол...

Идеята на „Подари семейство, а не букет за 8 март” е да провокира хората вместо да подарят красив букет цветя, или луксозна кутия шоколадови бонбони на любимата жена и майка, да дарят стойността му в подкрепа на изоставените деца. Кампанията дава възможност на хората да дарят и бебешки продукти от първа необходимост в подкрепа на новородени от социално слаби семейства.

Кампанията се подкрепя и от успели български бизнес дами, които се отказаха от букета си за празника, за да помогнат на дете да има семейство. Сред тях са Деница Сачева, собственик на Интелдей, Теодора Митева, маркетинг мениджър в Дженерали България Холдинг, Елена Тасева от Компас ООД,  блогърът Елия Атанасова, Гергана Кузманова от ICN България, Лъчезара Паскалева от Академия Юнити, и др.

Всеки може да покаже своята подкрепа като дари сума по избор онлайн чрез PayPal или ePay, по банков път, или като донесе бебешки артикули в някои от центровете на фондация „За Нашите Деца“. Списък на необходимите продукти и повече за кампанията може да намерите на www.detebg.org

Средствата набрани от „Подари семейство, а не букет за 8 март” ще бъдат използвани за закупуването на адаптирано мляко, бебешки пюрета, памперси и други продукти. Кампанията ще продължи до 14 март, когато фондация „За Нашите Деца“ ще обяви набраните средства и материални дарения.

ООН: Женският потенциал трябва да се използва по-добре

Върховният комисар на ООН по правата на човека Неви Пилай призова по-активно да се използва потенциала на жените в целия свят, предаде ...

За фондация „За Нашите Деца“

Фондация „За Нашите Деца” е наследник на британската детска правозащитна организация EveryChild и от 21 години работи в България за това нито едно българско дете да не прекарва първите години от живота си в изолацията на социалните домове, а да живее сигурно и обичано в семейство.

Благодарение на усилията на „За Нашите Деца” през последните 21 години над 5600 деца растат в семейство – своето собствено, приемно или осиновително.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com