По сагата "Динко" - защо не пробвал да набие ограбилите КТБ

9752
По сагата "Динко" - защо не пробвал да набие ограбилите КТБ

Да погледнем реално – ако мъж и жена се разхождат в гората до граница и ги срещнат „такива хора”, какво ще правят? Те ми скочиха, искаха да ме ръгат, с нож ли беше, с отвертка ли? Получават се тези неща. Така прочулият се в цяла България Динко Вълев от Ямбол се оправда след като bTV му изгради аурата на герой. Стана ясно и с какво всъщност се занимава Вълев – имал автоморга.

По думите на Динко той не е нападал никого, преди да му посегнат. Динко се бил върнал, след като видял мигрантите и тогава го нападнали. Групата беше от 11 души – „те тръгват отгоре ми, какво да направя”. На уточнение, че ямболията е бил с АТВ и можел да избяга, той отговори, че първо го нападнали трима мъже, после станали 11. Имаше и детенце с тях, а доколкото знам, те си ги купуват от Сирия, за да предизвикат съжаление, обясни Динко пред bTV.

Чехия с готовност да приеме сирийски бежанци от Турция

"Чехия е готова временно да приеме бягащи от войната сирийски бежанци в Турция”, заяви чешкият премиер Бохуслав Соботка, коментир...

Ако съм в Сирия и ме нападнат мигранти, ще бягам. Ако съм в България – няма, разясни житейската си философия Динко. Той бил накарал мигрантите да легнат и ги пазел, докато дойде полицията. В този район хората са с по няколко синджира на вратите, защото ги е страх от бежанците, каза ямоболията.

Изкочилият мигрант е размахвал ръце за помощ, а не е нападал, опонира веднага Нидал Алгафари. Нито са имали пирони, нито ножове, „Калашници”. Голям героизъм и изглежда – сам си казахте, че сте пребили хората. По същата логика можехте да идете да натръшкате хората, които ограбиха КТБ, но най-вероятно няма да ви се получи, имат по-големи юмруци, продължи Алгафари. Медиите ви изкараха герой, добави той. На констатацията, че не се е уплаши от 11 души, Динко отговори, че бил спортист. Правите се на Чък Норис явно, така искате да излезе пред цяла България.

Физическо насилие, побой, отвличане. Граждански арест в България няма – някой ако си го мисли, трябва да му сменят кабелната телевизия. Минаването на границата от бежанци не се преследва от закона у нас, категоричен беше адвокат Николай Хаджигенов. Хаджигенов определи проявата на Динко като „див нов фашизъм”. Не ми е била идеята да набия беззащитни хора, но защо не са минали границата през ГКПП, отвърна с въпрос Динко. Не съм искал да стана известен, подчерта той. И добави, че и преди се е натъквал на мигранти - тогава се е обаждал на полицията и те са идвали да ги приберат.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com