Пловдивските общински съветници си вдигнаха заплатите

17838
Пловдивските общински съветници си вдигнаха заплатите
Снимка: Thinkstock/ Guliver

С 32 гласа "за", 2 "против" и 7 "въздържал се" пловдивските общински съветници приеха без дебати увеличение на заплатите си, пише plvdivutre.

Очаквано, първоначалната идея, която предвиждаше възнаграждението на съветниците да е 70 % от това на техния председател, бе променено от вносителя Радослава Ташкова от ГЕРБ. Така, освен 20 % от парите на Илко Николов, те ще получават 2 % от същата сума за участието си в комисии, а парите за представителни разходи не могат да надвишават 50 % от заплатата на председателя.

Заплатата на председателя на Общинския съвет в Пловдив е 1350 лева. При новата схема ще се запази досегашната практика съветниците да получават малко над 600 лева срещу фактури за разходи, свързани с работата им. По този начин пловдивските общински съветници ще взимат по около 900 лева за работата си. Досега  заплатите им са между 180 и 200 лева на месец, без представителните разходи.

Предложението бе внесено от групата на ГЕРБ в местния парламент.
"Няма нищо незаконно, при положение, че общинските съветници управляват бюджет за 220 млн. лева е нормално да получават и възнаграждения за труда си, популизъм е да се твърди, че трябва да се работи без пари", коментира шефката на съветниците от ГЕРБ и зам.-председател на местния парламент в Пловдив Радослава Ташкова.

Отбелязват Бабинден в пловдиските родилни отделения

Отбелязват Деня на родилната помощ в пловдивските родилни отделения, съобщи Агенция Фокус. По повод празника, Клиниката по акушерство ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com