Пловдив съди цар Киро заради неизплатени данъци

15447
Пловдив съди цар Киро заради неизплатени данъци
Снимка: БГНЕС

Община Пловдив е завела две изпълнителни дела на стойност 120 000 лв. срещу фамилията на Кирил Рашков, известен като цар Киро. Причината са неплатени местни данъци от периода 2008 – 2013 г., съобщава БГНЕС.

В Пловдив семейството притежава 100 кв. м. апартамент на улица "Славянска" и седеметажен недовършен хотел в центъра на града. За тези имоти Рашкови не са платили и стотинка нито за данък сгради, нито за такса смет.

Агенция "Митници" мълчи за митничарите от тефтерчето на Цар Киро

Агенция „Митници” категорично отказа да обясни дали митничарите от прословутото вече тефтерче на Цар Киро са проверявали не...

Първото изпълнително дело за половината от сумата е заведено през 2012 година, останалата сума, натрупана от втората половина на 2011 до края на миналата година, е дадена за събиране на публичните изпълнители на НАП.

Преди около 2 месеца данъчните върнаха двата мерцедеса на фамилия Рашкови. Въпреки че луксозните возила вече се карат от фамилията, запорът върху тях стои. Цар Киро и наследникът му нямат право да се разпореждат с автомобилите и да ги продадат, тъй като собствеността е все още под наблюдението на публичните изпълнители на НАП.

Междувременно няма нова информация за прословутото тефтерче на цар Киро с имена на митничари. Засега от Агенция „Митници” отказват да обявят дали приближени до Рашков митничари са проверявали неговите предприятия.



Тефтерчето на цар Киро било изненада за Танов

„Когато това тефтерче се появи, за мен беше доста изненадващо. Намесих се за това, че едва ли не е бил под чадър през тези четири...

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com