Плевнелиев определи като нехуманни и варварски терористичните атаки в Париж

4054
Плевнелиев определи като нехуманни и варварски терористичните атаки в Париж
Снимка: БГНЕС

Като варварски и нехуманен акт, насочен срещу принципите и устоите на демократичните общества определи президентът Росен Плевнелиев терористичните актове в Париж на 13 ноември, съобщава БГНЕС. В съболезнователно писмо до президента на Френската република Франсоа Оланд държавният глава остро осъди атаките, които отнеха живота на невинни хора, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

„Новината за най-кървавите терористични атаки в сърцето на Париж, отнели повече от сто човешки животи, дълбоко ме потресе и ужаси. Няма кауза, която да оправдае убийството и насилието над невинни хора.

Няма данни за загинали българи след атаките в Париж, засилени мерки за сигурност в София

Няма данни за загинали или пострадали българи при кървавите атентати в Париж. Това съобщиха за БГНЕС от Външно министерство. Столичнат...

В този толкова тежък за Френската република момент бих искал да Ви уверя в съпричастността и солидарността на българския народ. Убеден съм, че демокрацията и ценностите, в които вярваме, са по-силни от тероризма и не могат да бъдат победени”, написа държавният глава в съболезнователно писмо до президента на Франция.

„Република България остро осъжда всяка форма на тероризъм и насилие. Само с общи и решителни усилия можем да се противопоставим на подобни нехуманни действия, насочени срещу принципите и устоите на нашите демократични общества. България е готова да окаже пълно съдействието на френските власти и на разследващите органи в този тежък за Франция момент.

Уверен съм във Вашата и на френския народ решимост да стигнете докрай в тази тежка задача и виновните за тези варварски актове ще бъдат наказани с цялата сила на закона“, се казва в писмото на президента Росен Плевнелиев до президента Франсоа Оланд.

Държавният глава изразява дълбоки съболезнования на семействата и близките на загиналите и бързо възстановяване на ранените и пострадалите.

Временно две авиокомпании отмениха полетите си до Париж

Американската авиокомпания "Делта" заради терористичните атентати отмени своите полети до френските летища "Роаси-Шарл де Гол" и "Орли"...

"Следя с гняв и възмущение новините за атентатите в Париж тази нощ. В този труден момент изказвам своята солидарност с френския народ и най-искрени съболезнования на семействата на загиналите.

Потвърждавам нашата готовност за оказване на помощ в този тежък за Франция момент. Тероризмът ще бъде победен. Тази атака срещу Франция и ценностите, които тя символизира, укрепва още по-силно волята ни за борба с тероризма", написа във Фейсбук премиерът Бойко Борисов.

Над 120 убити при терора в Париж, "Ислямска държава" пое отговорност (ОБЗОР към 08.00 ч.)

Най-малко 120 души загинаха при терористични атаки във френската столица Париж тази нощ. 8 от атентаторите са убити, като 7 от тях се с...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com