Плевнелиев номинира Бетина Жотева за член на СЕМ

7152
Плевнелиев номинира Бетина Жотева за член на СЕМ
Снимка: www.president.bg

Президентът Росен Плевнелиев обявява своята номинация за член на Съвета за електронни медии (СЕМ). Държавният глава ще назначи на длъжността Бетина Жотева, съобщават от прессекратариата на държавния глава.

От там посочват, че Жотева притежава "дългогодишен опит в областта на медиите и връзките с обществеността". В момента Бетина Жотева заема длъжността говорител на Министерството на външните работи,

Бетина Жотева поиска закон срещу троловете в интернет

Говорителят на външно министерство Бетина Жотева поиска закон за интернет, защото така щели да се ограничат „троловете”, ко...

През 1990 г. тя работи в БНТ като водещ новини и редактор на Международните новини. В периода 2000-2005 г. е кореспондент на в. „Труд” и директор на бюрото на вестника в Брюксел. След това до 2007 г. е консултант и анализатор към НАТО, а от 2007 г. до 2010 г. заема длъжността Първи секретар по въпросите на връзките с медиите и комуникационните стратегии в Постоянното представителство на Република България в Европейския съюз, Министерство на външните работи. "Работата й в НАТО и в Постоянното представителство на Република България в Европейския съюз й позволява да навлиза директно в проблематиката на европейския и световен обществено-политически живот", коментират от Президентството.

През последните Бетина Жотева пет години работи в администрациите на четири български правителства. През 2014 г. е част от политическия кабинет на вицепремиера по икономическа политика и министър на регионалното развитие в служебния кабинет на Република България и отговаря за медийната политика, връзките с обществеността и междуправителствените връзки в икономическия сектор. Била е директор на Дирекция "Връзки с обществеността и протокол" на Министерството на финансите и директор на същата дирекция в Министерството на икономиката и енергетиката в служебното правителство през 2013 г.

Жотева има бакалавърска степен от Държавен университет-Будапеща, Унгария, и магистърска степен от Софийски университет „Св. Климент Охридски” по философия и философски науки. Владее свободно четири езика - английски, руски, френски и испански.

Мотивите на държавния глава да номинира Бетина Жотева за член на СЕМ са професионалната й квалификация и богат опит, придобит през 25-годишната й практика в областта на медиите и връзките с обществеността. Друго основание са нейният авторитет, принципната и отговорна гражданска позиция. Професионалните и лични качества на Бетина Жотева са предпоставка, че като член на СЕМ тя ще се ръководи от интересите на обществото, ще защитава свободата и плурализма на словото и информацията и независимостта на доставчиците на медийни услуги.

Задържаните в Сърбия българи може да се върнат утре

В контакт сме със задържаните българи от вчера следобед. Надяваме се да се приберат в България най-късно утре. Това каза говорителят на...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com