Плаж пред парламента, футбол пред централата на ГЕРБ

15335
Плаж пред парламента, футбол пред централата на ГЕРБ

Истинската плажна революция пред Народното събрание стана факт. Няколко дечица с пояси се разхождаха на площада пред парламента. Има опънати шезлонги, чадъри, разпънат е и басейн, в който се къпят хора, има и спасител. Трима души, които са влезли в басейна, викат с мегафони: "Оставка". Има доста хора по бански.

На въпрос на bTV към една от плажуващите "защо тук, а не на Слънчев бряг", отговорът беше: "Защото тук ни е мястото". Ако се наложи, може и до сноуборд да се стигне през зимата, добави тя.

За сметка на това при влизането си в сградата на Народното събрание финансовият министър Петър Чобанов беше бурно освиркан. Днес предстои гласуване на второ четене на актуализацията на държавния бюджет в пленарна зала.

Протест пред централата на ГЕРБ

Междувременно група младежи поиграха футбол пред централата на ГЕРБ в София тази сутрин, предаде БГНЕС.

Те са облечени с футболни екипи на "Бистришките тигри" и подритват футболна топка, така заявяват, че протестират и скандират. Исканията са им ГЕРБ да си вършат работата като опозиция - не само да влиза в Народното събрание, но и да работи. Младежите потвърдиха пред bTV, че са тук заради организацията на движение "Сила". Те казаха още, че са участвали в #ДАНСwithme, но че са се отделили, за да протестират и пред партийните централи

Рапърът Мишо Шамара, който се включи към протеста, каза, че е дошъл да окупира ГЕРБ, защото "Бойко Борисов трябва да си влезе в затвора и това трябва да е ясно за всички". Той добави, че след като пред НС има протести, трябва да има и пред ГЕРБ, изтъквайки, че пред парламента са платени. На въпрос дали няколко хиляди души са платени, когато излизат вечер, Шамара отговори, че вечер е нормално, защото "софиянци излизат на разходка, понеже си нямат море".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com