Паметникът на Съветската армия може да бъде преименуван

39176
Паметникът на Съветската армия може да бъде преименуван
Снимка: БГНЕС

Паметникът на Съветската армия, който в последните години няколко пъти осъмваше различно "оцветен", може да се сдобие с ново име. Повечето хора обаче не искат той да бъде премахнат, показват данни от социологическо проучване на "Алфа рисърч", поръчано от Столична община.

Изследването обхваща някои от най-дискутираните паметници в София, между които на Съветската армия, пред НДК и на цар Самуил. Резултатите ще бъдат взети под внимание от общинските съветници при вземането на решения за съдбата на тези монументи, съобщи зам.-кметът Тодор Чобанов, цитиран от КРОСС.

51% от запитаните столичани за отношението им към Паметника на съветската армия са положително настроени към него. 30 на сто смятат, че мемориалният комплекс не бива да се променя. Абсолютно против съществуването му са едва 17%.

Социологическата агенция е направила профил на участниците в проучването според политическите им пристрастия. 68% от симпатизантите на БСП харесват паметника и само 10% от тях са против него. 49% от избирателите на ГЕРБ са за монумента, 20% са против. 14% от привържениците на Реформаторския блок харесват паметника, 51% са против него.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com