Отпуснаха допълнителни 5 млн. лв. за справяне с бежанската вълна

2325
Отпуснаха допълнителни 5 млн. лв. за справяне с бежанската вълна
Снимка: Gettyimages

Кабинетът одобри допълнителни разходи по бюджета на Министерството на вътрешните работи в размер на 5 млн. лева, съобщават от Министерски съвет.

Средствата са за обезпечаване на дейностите на Държавната агенция за бежанците при Министерския съвет. Те са свързани с осигуряването на храненето на търсещите закрила лица, охрана на центровете и текуща издръжка на териториалните поделения на агенцията.

Над 200 бежанци са хванати на границата ни с Турция

Повече от 200 бежанци са спрени от полицаите на българо-турската граница при опит да влязат в България. Други 32-ма души са арестувани...

Предвидени са средства и за оборудване на Междуведомствен координационен център за противодействие на контрабандата и контрол на движението на рискови стоки и товари.

С промени в Устройствения правилник на агенцията се увеличава щатната й численост със 100 бройки, като със същия брой се намалява щатната численост на МВР.

Увеличаването на персонала на агенцията е финансово осигурено до 14 юни 2016 г. от Европейската комисия на основание на подписано на 29 май 2015 г. Споразумение за изпълнение за срок от една година на „План за спешни мерки“ по Фонд „Убежище, миграция и интеграция“. Така ще се създадат минимални условия за изпълнение на дейностите по предоставяне на международна закрила на чужденци в страната в отговор на новите реалности и предизвикателствата, настъпили в резултат на запазващата се тенденция за трайно увеличаване на кандидатите за закрила към България.

Междувременно стана ясно, че повече от 200 бежанци са спрени от полицаите на българо-турската граница при опит да влязат в България. Други 32-ма души са арестувани близо до границата, след като са успели да преминат загражденията и постовете,

40 000 места за първи прием на бежанци ще предостави Германия

Германия ще предостави 40 000 места за първи прием на бежанци, които ще са справедливо разпределени из цялата страна. Това обеща канцле...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com