Отложиха делото срещу Сидеров за инцидента на летище Варна

8088
Отложиха делото срещу Сидеров за инцидента на летище Варна
Снимка: БГНЕС

Софийски градски съд отложи делото срещу лидера на "Атака" Волен Сидеров за инцидента на летище Варна за 17-и декември.

В продължение на два часа и половина днес съставът на СГС разпита шестима свидетели на случилото се преди две години. Показания пред съда дадоха Иван Димитров, Димитър Димов, Емил Радев, Калина Балабанова, Николай Александров и Алекси Христов, предаде "Фокус".

Съдия Мариета Райкова не се съобрази с "разстроения" Сидеров

Въпреки че първоначално беше обявено, че днешното заседание по делото срещу Волен Сидеров за хулиганство на летище „Варна“ ...

Конфликтът на летището възникна след скандал на борда на самолет между депутати от "Атака" и френски дипломат. Намесиха се и пътници, а на летището беше извикана полиция. По време на скандала пострада леко полицай. Според прокуратурата скандалът е провокиран от Сидеров и спътниците му. Лидерът на “Атака” твърди, че е станал жертва на скалъпено обвинение.

По-рано днес Сидеров заяви, че е направил предложения за промени в Конституцията, които да ограничат правата на главния прокурор.

Лидерът на "Атака" беше категоричен, че предложенията, внесени от него, Десислав Чуколов и Явор Нотев, са революционни и биха поставили обвинител номер 1 под контрол.

"Предлагаме намаляване на мандата му от 7 на 5 години, Народното събрание да го избира, 1/4 от депутатите да могат да го предлагат за отстраняване, а половината от обикновено мнозинство да могат да го отстраняват", каза Сидеров.

Волен с нова теза - обвинили го за хулиганство, за да не стане президент

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров отново успя да разбуни духовете по време на днешното заседание по делото му за хулиганство и лека теле...

Направените предложения според него са предизвикали тази "нахъсаност" от страна на Сотир Цацаров, който настоява двамата атакисти да бъдат арестувани.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com