Откриха трета жертва на наводненията в Бургаско*

23776
Откриха трета жертва на наводненията в Бургаско*
Снимка: БГНЕС

 

Спасителни екипи откриха тялото на трета жертва на наводненията – мъж на 27 години, обитавал каравана край село Ново Паничарево, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Според осведомени загиналият е 27- годишният Юсуф И. Младият мъж е бил пастир и е обитавал бракуван микробус, който се намирал в землището на селото, информира "24 часа".

Ден на траур в Бургас в понеделник за двете загинали жени

Община Бургас обяви 8 септември за ден на траур в памет на двете жени, станали жертви на потопа в Бургас. Това съобщи за БТА кметът Дим...

Припомняме ви, че по-рано днес стана ясно, че Недялка Толева /69 г./ и Камелия Желязкова /21 г./ са пътували по главния път Созопол-Бургас, когато автомобилите им са били залети от огромно количество вода в резултат на проливния дъжд. Телата им бяха открити в по-ранните часове.

Впоследствие кметът на Бургас Димитър Николов обясни, че в понеделник в общината ще бъде обявен ден на траур за жертвите.

От МВР допълват, че над 500 са постъпилите сигнали в оперативния център на пожарната служба в Бургас. Всички те са за извършване на отводнителни, аварийни и спасителни операции.

Продължава да е в сила обявеното бедствено положение на територията на община Приморско.

Силите и средствата на РСПБЗН Бургас в момента са съсредоточени в центъра на град Бургас, където се отводняват общински и обществени сгради. В рибарско селище Отманли са освободени закъсали автомобили и е отводнен участък от пътното плътно. Предстои закъсалите превозни средства да се изтеглят, за да се нормализира трафика. На територията на областта продължават отводнителни действия в мазета и приземни етажи на жилищни сгради и пътни платна.

Наводненията в Бургаско взеха 2 жертви*

Пожарникари са открили тялото на 63-годишна жена, удавена в автомобил в местността Ченгене край Бургас. Пред програма "Хоризонт" главни...

*Информацията е допълнена в 17.15 ч.

 

25 язовира в Бургаска област се източват контролирано

25 язовира в Бургаска област се изпускат контролирано, съобщиха от Басейнова дирекция-Варна. В Бургаски район преливат с минимални кол...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com