От края на март движението в центъра на София ще се затрудни още повече заради строителството на метрото

4470
От края на март движението в центъра на София ще се затрудни още повече заради строителството на метрото
Снимка: БГНЕС

От края на март движението в центъра на София ще стане още по-затруднено заради строителството на третата линия на метрото, съобщи кметът на града Йорданка Фандъкова.

Тогава ще започне и същинското строителство, което ще приключи в средата на 2019 г.

Започва работата по новия лъч на метрото, вижте къде в центъра ще има задръствания

От днес, 1 февруари София попада под блокада от задръствания заради началото на изграждането на трета метролиния. Няколко пътни участък...

Ще бъде изцяло затворен бул. "П. Евтимий" и ще има нова организация на движение в зоната. "Движението ще стане двупосочно по "В. Левски" от ул. "Граф Игнатиев" до тунела при НДК - 2 ленти в посока Петте кьошета и 1 в обратната. Докато трае строителството, трасето на трамвай №6 ще се премести от бул. "Скобелев" до пазара "Иван Вазов" по линията на трамвай №1. Обслужването на пътници от бул. "Арсеналски" временно ще става с автобус. Предстоят срещи с граждани, за да се реши кой вариант да се избере. Тази организация на движение ще трае 1,5 г.", добавя Фандъкова.

В момента вече има стеснение по булевардите "П. Евтимий" и "Евлоги и Христо Георгиеви". "Моля гражданите за разбиране и търпение. Преди строителството на метрото по булевардите "Ломско шосе" и "Черни връх" имаше протести. Но хората видяха, че си струва да се прояви търпение, защото после не само могат да ползват най-удобния градски транспорт, но с метрото се променя и градската среда", каза още тя, цитирана от "24 часа".

Фандъкова препоръча да се избягва пътуването с автомобил през центъра. "Важно е да осигурим движението на наземния градски транспорт в тези участъци и алтернативи за придвижване", каза кметът.

Започнало е и обсъждането на проекта за реконструкция на бул. "Скобелев". "Има различни варианти. Целта е да запазим трамвайните трасета. Прави се всичко, за да бъдат засегнати минимален брой дървета по "П. Евтимий". Няколко пъти се променя проектът, сега отново се работи. Част от дърветата ще се преместят. След строителството на метрото булевардът ще се ремонтира, ще е с нови тротоари, осветление и засаждане на кестени", заяви Фандъкова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com