От ГЕРБ се обявиха против полицейското насилие, напуснаха парламента

14411
От ГЕРБ се обявиха против полицейското насилие, напуснаха парламента
Снимка: БГНЕС

Парламентарната група на ГЕРБ напусна пленарна зала в парламента, предаде „Фокус”. Това се случи след като Цвета Караянчева прочете декларация от името на групата, в която осъди полицейското насилие над протестиращите.

Преди да излязат депутатите от ГЕРБ показаха снимки на ранени участници във вчерашния протест.

Учител излезе с тоалетна хартия вместо щит и праз лук вместо палка

„Въоръжих се с много ролки тоалетна хартия – както те имат щит. И с праз лук вместо палка. Целта ми беше да им покажа колко...

След изказването на Караянчева мнозинството реши да предава пряко изказванията на парламентарните групи и дебатите по бюджета.

Декларацията на ГЕРБ:

Днес, въпреки новите железни огради около НС, Парламентарната група на ГЕРБ е в пленарна зала, за да не позволи на БСП, ДПС и "Атака" тихомълком да прокара бюджета. Тук сме да развенчаем мита за вашия социален бюджет. Управляващото мнозинство превърна площада пред НС в гладиаторска арена и окървави мирния протест на невъоръжени български студенти', заяви Караянчева. „Срещу цвета на нацията държавната машина изправи униформени с щитове и палки. Под прозорците ни децата ни бяха блъскани, удряни, бити. Тези срамни за демокрацията кадри обиколиха новинарските емисии и световните агенции.

„Докога ще сте слепи и глухи, господа управляващи? Ако все още имате съвест и срам, подайте си оставката. Не ви ли стига омерзението, с което студентите скандират „Оставка". Вашата лакомия за власт изкара българите по площадите и няма какво да ги укроти", посочи Караянчева.

Хасан Адемов: Няма как държавата да спре да действа

Разбира се, че е притеснително да се работи в условията на протести. Обстановката, при която се работи, е тежка. Трудно се излиза и вли...

ПГ на ГЕРБ се обявява категорично срещу саморазправата с мирно протестиращи граждани. Настояваме ръководството на МВР, лично министър Цветлин Йовчев да се явят в НС.

Римляните казват - да получиш власт е случайност, да се откажеш от нея е доблест, на вас тази доблест ви липсва. Оставката е единственият полезен ход, каза още Караянчева.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com