От АПИ се оправдаха: Ще има два пътни възела към Рилския манастир по АМ "Струма"

6170
От АПИ се оправдаха: Ще има два пътни възела към Рилския манастир по АМ "Струма"

Чрез два пътни възела ще се осъществява връзката с пътя за Рилския манастир и лот 2 от АМ "Струма". Това съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) във връзка с опасенията, че изграждащият се магистрален участък подминава пътя за манастира.

Съмненията бяха, че по отсечката от магистрала "Струма" между Дупница и Благоевград, чието завършване трябва да приключи до 20 октомври, човек слезе от пътен възел "Бобошево" и да използва стария път, за да стигне до Кочериново и оттам да хване пътя за Рилския манасти.

АПИ стартира процедура за отсечката с. Петърч до връзката със Северната скоростна тангента

Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) стартира открита процедура за „Изработване на технически проект за път I-8 Калотина – ...

От АПИ обясниха, че чрез пътните възли "Кочериново" и "Бобошево" хората могат да стигат до Рилския манастир.

За осигуряване на връзка на населените места до трасето на участъка от Дупница до Благоевград е предвидено изграждането на 4 пътни възела. Това са – при "Дупница-юг", който осигурява връзката с път II-62 Кюстендил – Дупница и достъпа на жителите на община Дупница, Кюстендил и Бобов дол до автомагистралата, при "Бобошево" – връзка с път III-104 Бобошево – Четирци. Този пътен възел осигурява връзката на жителите на община Бобошево до трасето на лот 2, казват от пътната агенция.

Другите подходи към Светата обител ще могат да стават и при "Кочериново" – осигурява директната връзка с път III-107 за Рилския манастир и на жителите на общините Кочериново и Рила до трасето на АМ "Струма", както и при "Благоевград" – връзка с път III-106 Благоевград – ГКПП Станке Лисичково и на жителите на община Благоевград с магистралата. Това съоръжение ще служи и като етапна връзка с път Е-79 преди изграждането на лот 3 от АМ "Струма".

Агенция "Пътна инфраструктура" предвижда със средства от Европейския фонд за регионално развитие чрез ОПРР да бъдат рехабилитирани около 20 км от пътя за Рилския манастир. По този начин се цели да бъде подобрен достъпът на туристите до един от най-значимите културни паметници в България, казват от АПИ.

Пускат основното трасе на лот 2 на магистрала "Струма" през октомври?

Възможно е още октомври месец да пуснем основното движение по трасето на лот 2 на магистрала "Струма, което свързва Дупница и Благоевгр...

Отсечката от магистрала "Струма" между Дупница и Благоевград, чието завършване трябва да приключи до 20 октомври т.г., няма да има пряк излаз към Рилския манастир, казаха експерти.

Движението по АМ "Струма" между Дупница и Благоевград ще бъде пуснато до края на октомври, съобщи вчера министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com