Ограничават движението на камиони заради снеговалежите

4982
Ограничават движението на камиони заради снеговалежите
Снимка: БГНЕС

През тази нощ периодично ще се ограничава движението на тежкотоварните камиони по републиканските пътища и магистрали, по които се извършва снегопочистване, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

Интензивни снеговалежи се очакват в Северозападна България и областите София и Перник.

Сняг заваля на Пампорово и Боровец

Сняг заваля в Пампорово, според информация от кулата на вр. Снежанка. Около 2 см е натрупаният до момента сняг на върха. В района на ...

В момента се извършва снегопочистване в двете посоки на АМ „Хемус“ в участъка София – Ябланица и по път I-1 Враца-Ботевград. Ограничено е движението на тежкотоварните автомобили в тези участъци до завършване на тяхното снегопочистване, леките автомобили се пропускат.

Ограничено е движението и на тежкотоварните автомобили по първокласните пътища I-3 Ябланица - Луковит и I-4 Ябланица – Севлиево на територията на област Ловеч в посока София

АПИ напомня, че първокласните пътища и магистралите се почистват до 2 часа от началото на снеговалежа, според степента на нивата на зимно поддържане, като допустимата дебелина на снежната покривка е 3 см.

Агенция „Пътна инфраструктура“ препоръчва на шофьорите на тежкотоварни моторни превозни средства и на леки автомобили да тръгват на път само с подходящи гуми, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на контролните органи.

Този следобед в София се очаква да падне първият сняг

Този следобед се очаква да падне първия сняг за зимата в София. На територията на столицата е обявен жълт код за снеговалежи, като те щ...

Блокирането на движението от превозни средства, които не са подготвени за движение, затруднява достъпа на снегопочистващата техника и възпрепятства пътуването на всички останали шофьори.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка и зимното поддържане на републиканската мрежа от безплатното приложение LIMA, интернет страницата на АПИ – www.api.bg, и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието по републиканските пътища.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com