Очакваме 5 - 7% ръст на зимните туристи

4191
Очакваме 5 - 7% ръст на зимните туристи
Снимка: БГНЕС

Министърът на туризма Николина Ангелкова съобщи по време на парламентарния контрол, че на база на данни от ранните записвания, предоставени от туроператорите и зимните курорти, има очаквания за ръст между 5 и 7% за предстоящия зимен сезон, предаде Дарик.

През изминалия зимен сезон беше отчетен над 8% ръст на чуждестранните туристи в България и близо 5% повече приходи от международен туризъм, напомни министърът.

Ангелкова: Оптимисти сме за ръста на туристите през зимата

Имаме оптимистични очаквания за предвиденото увеличение от 4-5% на туристите в зимните ни курорти. Това каза министърът на туризма Нико...

Благодарение на облекчените визови процедури - политика, която ще продължим да прилагаме и през този зимен сезон, посещаемостта на турските туристи се е увеличила с близо 30 на сто, каза Ангелкова. Ръстове има и на други целеви за България пазари - Великобритания - 15 на сто, Германия - 11 на сто, Израел - 26 на сто, Македония и Сърбия - по 9 на сто, Гърция - 6 на сто. Очакванията са през предстоящия зимен сезон тази положителна тенденция да продължи, коментира министърът.

Тя аргументира очакванията си с данни за заявените сезонни полети на Летище - София - 178, което е с 80 повече спрямо миналия зимен сезон. Тази зима на Летище - София са заявени шест пъти повече сезонни полети от Киев и е включена нова дестинация Копенхаген. Броят на сезонните полети, заявени от Лондон за Летище - София, е 69 при 24 през миналата година. На Летище - Пловдив се очаква по-голям брой полети и пътници от важни за зимния туризъм за страната ни пазари като Израел - 14 нови полети, Холандия - 13, Великобритания - пет, каза министърът.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com