Обвиняват бишкоти "Негърче" в дискриминация

8848
Обвиняват бишкоти "Негърче" в дискриминация

В Комисията за защита от дискриминацията (КЗД) е подадена жалба срещу две компании, които предлагат на пазара продукти с наименованието "Негърче", съобщават от Комисията.

В четвъртък, 26 ноември, от 15,00 ч. състав на Комисията за защита от дискриминация ще проведе заседание по преписка, образувана по жалба на А.Д. от София срещу „Захарни изделия – Варна” ЕООД и срещу ЕТ „Здравко Георгиев” – Перник. Оплакването срещу първия търговец е, че е регистрирал търговска марка с наименование „Негърче” и е пуснал в продажба захарни изделия със същото наименование. Оплакванията срещу втората фирма са идентични за пуснати в продажба захарни изделия „Негърка” и „Негърче”.

Социален експеримент: Руснаците мразят кавказците заради медиите (Видео)

Социален експеримент, публикуван в популярния по целия свят сайт за видеообмен Youtube, разкрива, че медийната пропаганда е основната п...

Жалбоподателката е българска от смесен брак и според нея предлагането на продукти, свързващи се с определена раса, различна от европеидната, представлява дискриминация по признак раса.

Същевременно двете компании сочат аргументи в своя защита, като подчертават, че въпросните сладкиши са традиционни, популярни и предпочитани от потребителите. Според компаниите твърденията за дискриминация са нелогични и неоправдани.

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com