Обвиниха българин в манипулиране на борсата в САЩ

6310
Обвиниха българин в манипулиране на борсата в САЩ
Снимка: Thinkstock

Американската комисия за ценните книжа и търговията обвини български инвеститор за участие в схема за манипулиране на търг за купуване на Ейвън (Avon Products) и две други компании - Rocky Mountain Chocolate и Tower Group International, предаде БГНЕС. Има и други обвиняеми - още трима души, но имената им не са ясни.

Обвиненията срещу 37-годишния българин Недко Недев, живеещ в София, са влезли в съд в Манхатън, Ню Йорк. Фалшивите оферти са били направени на 14 май, което довело до скок на цените на акцииите в този ден до плюс 20%.

САЩ обмислят разполагането на ракети в Европа

Вашингтон обмисля възможността за разполагане в Европа или Азия на наземно базирани ракети, насочени към ядрения потенциал на Русия. ...

Участието в търга е на компания, наречена "Пи Ти Джи Кепитъл партнърс" (PTG Capital Partners).

"Няма доказателства, че PTG Capital е легитимна компания, създадена за каквато и да е друга дейност, освен за участие в описаната тук схема за манипулиране на борсата", се казва в съобщението на регулатора.

Недев е спечелил 4,879 щатски долара от скока на акциите на "Ейвън". Той е спечелил и от манипулацията с другите две компании.

Според американския регулатор "фактите показват, че Недев или другите работили с него са координирали тази пазарна манипулация от България", се казва в молбата до съда, с която се иска да бъдат замразени сметките на Недев, да поиска да върне незаконните доходи и да му потърси гражданска отговорност.

Обама ще иска от ЕС още санкции срещу Русия

Американският президент Барак Обама ще се договаря с лидерите на ЕС за разширяване на санкциите спрямо Русия по време на срещата на Г...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com