„Общество” е думата на 2013, твърди протестиращ

17804
„Общество” е думата на 2013, твърди протестиращ

Не „оставка”, не „протест”, а „общество” е ключовата дума на изминаващата година в България. Такова мнение изказа в „Здравей, България” Иво Мирчев, едно от лицата на антиправителствените протести. „Защото от това общество зависи оставката, зависят протестите и контрапротестите”, поясни той.

Описанието на 2013 г. допълни Спас Колев, който подкрепя кабинета „Орешарски” и е участник в т.нар. контрапротест. По думите му „будност” и „вълнение” са думите, които определят по-точно събитията от годината у нас. „Всяко едно вълнение, всяка будност са полезни за обществото”, смята той.

Трима задържани за изрисуването на паметника на Димитър Благоев

Трима души са задържани за 24 часа за шапката и коледния чувал на Дядо Мраз, единият от които подкрепян за депутат на последните парла...

Колев не се чувства разочарован от управляващите, но признава, че има неизпълнение на предизборни обещания. Даде пример с неспазения ангажимент за отмяна на тютюнопушенето в заведенията.

„Не подкрепяме безрезервно правителството. Но една от най-големите грешки на протестиращите е, че не участват в дискусиите и дебатите”, посочи Спас Колев.

Според Иво Мирчев обаче не става дума за истински дебати, а маньоври, с които се цели отвличане на вниманието. Той даде пример с още едно неспазено обещание – това на зам.-председателят на парламента Мая Манолова за новия Изборен кодекс, който трябвало да бъде готов още преди три месеца.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com