Обискираха автокъщата и дома на Орлин Алексиев заради кокаина, намерен на кораб

33350
Обискираха автокъщата и дома на Орлин Алексиев заради кокаина, намерен на кораб
Снимка: БГНЕС

Oбщинският съветник от ГЕРБ и участник в рали „Декар” Орлин Алексиев коментира пред Нова телевизия обиска на дома и автокъщата му във връзка с международен канал за кокаин, ударен вчера във Франция.

„Нито съм наркотрафикант, нито някога съм се занимавал с подобно нещо. Търсеха дрога, но не намериха нищо”, заяви той.

Задържаха близо тон и половина кокаин

1400 кг чист кокаин е задържан при пресечен международен канал, съобщи БГНЕС.Това стана ясно на пресконференция на главния секретар на ...

Алексиев отрече в неговите автомобили да е превозвана дрога. „Камионът, който пътува от Франция към България, е минал границата и няма никакъв проблем с него. Нашият отбор не е влизал в Боливия, а се твърди, че дрогата е качена там”, каза общинският съветник.

Попитан богат човек ли е Алексиев отговори, че има автокъща, заведение и лизингова фирма. „Живея добре”, каза той.

Пред БНТ Алексиев заяви, че проверяващите са иззели от дома му единствено компютъра на сина му. "Така и не разбрах дали камионът, в който е бил укрит наркотикът, е френски или испански. На кораба само нашият камион беше български, но той е преминал. Екипът не е бил задържан, нито разпитван. Когато говорих с тях, те дори не знаеха какво точно се случва, знаеха само, че е задържан камион. Ние сме състезатели, а доколкото знам, са задържани двама българи, които са от организаторите", коментира още Алексиев.

Обиските в автокъщата и дома му са направени без заповед, а разследващите са ги обяснили с "неотложността на действията им". "Съдействах, разбира се. Ако имаше нещо срещу мен, нямаше да го правят два дни след акцията. Освен това пресконференцията я дават сутринта, а мен ме обискират в петък вечерта. Съгласих се да съдействам, за да отпадне всякакво съмнение от мен, тъй като наистина количеството е огромно", заяви още общинският съветник.

Бийбър замеря съсед с яйца, намират кокаин в човек от екипа му

Джъстин Бийбър е обвинен за нападението над къщата на съседа си в Калабасас, Калифорния. Потърпевшият веднага е уведомил полицията за с...

Той изрази надежда акцията срещу него да не е политическа. "Притеснява ме, че от пресконференцията имаше една реплика за пречупения гръбнак, която мен ме притесни", обясни още Алексиев и добави, че трябва да се обади, за да попита от къде да си прибере иззетите компютри.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com