Ново обвинение за стрелеца от Лясковец

13244
Ново обвинение за стрелеца от Лясковец

На стрелеца Петко Петков от Лясковец беше повдигнато ново обвинение - за опит за убийство на трима служители от Специализирания отряд за борба с тероризма.

Досега 53-годишният Петков бе обвинен за умишлено убийство на командоса Емил Шарков и за незаконно притежаване на боен арсенал.

Според експертизите при проведената през март акция за изземане на незаконното му оръжие барикадиралият се в дома си Петков е произвел 40 изстрела, в резултат на което застрелял един и ранил други трима спецполицаи.

Днес призованият в следствието във Велико Търново Петков е отказал да дава показания. Той е докаран от Ловешкия затвор, където изтърпява мярката си за неотклонение "задържане под стража", съобщи БНР.

На 11 декември започва предявяването на събраните по време на разследването материали на Петков и на пострадалите при акцията. Досъдебното производство е пред приключване и ако страните не предяват нови искания за събиране на доказателства, се очаква до края на годината прокуратурата да внесе във Великотърновския окръжен съд обвинителния акт срещу Петков.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com