Няма опасност за живота на пребитото бебе, прогнозите са добри

25727
Няма опасност за живота на пребитото бебе,  прогнозите са добри
Снимка: БГНЕС

Никол е добре. Няма опасност за живота ѝ. Стабилни и под контрол са всички нейни жизнени функции. Това съобщи в предаването „120 минути” по БТВ д-р Радка Масларска, началник „Неонатология“ МБАЛ "Токуда Болница-София", която спаси живота на Никол Димитрова, която бе пребита от акушерка. Тя обясни, че бебето се учи да се храни с биберон и възстановява рефлексите си.

„Това са критерии, които определят по-добра прогноза за следващите етапи от нейното лечение. Благодарение на медицинските екипи, на усилията и на квалификацията на много хора, Никол успява да бъде в това състояние една седмица след инцидента”, заяви д-р Масларска. Тя посочи, че бебето е транспортирано от техен екип след повикване на лекар от болница „Софиямед”.

Сигналът за пребитото бебе е подаден от болница Токуда

Сигналът за пребитото бебе е дошъл от болница „Токуда”. Това заяви вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъ...

„Поводът за нейното транспортиране е установяване в деня на нейното изписване, на тежък анемичен синдром и невъзможността те да овладеят с кръвопреливане тази анемия, както и промените, които наблюдават с постепенно нарастващ оток на главата и промяна в нейното общо състояние.

Те се обадиха за помощ и за молба, ние да транспортираме детето, поради това, че нашето отделение е сертифицирано като трето ниво и има право да отглежда деца от други болници, които имат по-ниско ниво на компетентност”, обясни д-р Масларска.

Попитана, дали са я уведомили на какво се дължи състоянието на бебето, тя отговори, че конкретна причина за тази диагноза, нейните колеги са нямали.

„Детето имаше много сериозни отклонения в своя неврологичен статус – то крещеше и не можеше да се успокои, нямаше рефлекси, имаше изразен оток на главата, без други видими белези. Главата му беше пораснала в рамките на 4 дни с около 3 см. от тази при раждането. Поради тази болезненост в областта на главата и ехографските данни за мозъчен оток, ние пристъпихме към организиране на допълнителни консултации”, добави още д-р Масларска и уточни, че властите са били уведомени от тяхната лекарска консултативна комисия.

Акушерката Емилия Ковачева остава в ареста

Софийският градски съд остави в ареста акушерката Емилия Ковачева, която преби 4-дневно бебе. По-рано наблюдаващият прокурор Николай Хр...

Снимка: архив

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com