Няма договорка с полицейските синдикати за редуциране на социалния пакет в МВР

3604
Няма договорка с полицейските синдикати за редуциране на социалния пакет в МВР
Снимка: БГНЕС

Няма договорка между синдикатите в МВР и ръководството за редуциране на социалният пакет на служителите. Това заяви Валентин Попов от Синдикалната федерация в МВР.

В проект за изменение на Закона за МВР се предвижа отпуските на служителите да се намалят с 5 дни, а заплатите при пенсиониране да станат максимум 12. Промените касаят новопостъпилите служители.

Министерствата на вътрешните работи и отбраната ще отделят от бюджета си за научни изследвания

Министерствата на отбраната и на вътрешните работи, ДАНС и НРС ще трябва да отделят по 2% от бюджетите си за развитие на научните изсле...

"Намаляване на размера на платения годишен отпуск, за което мотив определено не срещам в тези така наречени мотиви и трябва категорично да отхвърля, че тези две неща се предлагат в синхрон с постигнати договорености. Няма към момента постигнати договорености със синдикалните организации в МВР, доколкото на мене ми е известно, които да касаят редуциране по някакъв начин на социалния пакет, заяви Валентин Попов пред БНР.

Според лидера на Синдикалната федерация в МВР готвените промени ще доведат до безпокойство в системата.

"Първо, редуцирането на размера на платения годишен отпуск няма как да не доведе до безпокойство сред служителите, доколкото мотиви затова наистина не са посочени. В т.нар мотиви към проекта не е записано каква е идеята, защо, кое го налага, кое го прави необходимо", каза той.

"Второто, това позоваване на някакви договорености със синдикалните организации също ще доведе до безпокойство, доколкото съвсем спокойно може да предизвика съмнение за някакво задкулисно договаряне между синдикатите и ръководството на МВР, нещо, което поне доколкото на мене ми е известно, не се е случило", добави Валентин Попов.

Вместо да намаляват, хората с привилегии в МВР се увеличават

В този час започва официално обявеният национален протест на служителите от МВР пред Народното събрание. Той стана факт заради предложе...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com