Черноморието иска да е отделен щат

19041
Черноморието иска да е отделен щат

Цялото българско Черноморие да стане самостоятелен административен щат, поиска новоучредено гражданско сдружение. Идеята бе лансирана в разгара на днешните протести от ръководството на Национална асоциация Българско черноморие. Зад нея застават хиляди жители на Поморие, Несебър, Царево, Созопол и Приморско. Те настояват всички общини с излаз на море да се обединят и да получат автономия, предаде Стандарт нюз.

Асоциацията ще внесе утре официална декларация до Президента и НС, в която елегантно представя исканията си.

Българи зад граница подкрепиха националния протест в България

Българи зад граница организираха демонстрации в подкрепа на националния протест, който се проведе в десетки градове на страната. Във Ви...

"Като част от протестиращите и ние искаме фундаментални промени за по-добър живот. Може би е добре да се помисли за обособяване на българското Черноморие на конфедеративен принцип като територия със специален статут. Факт е, че туризмът изхранва голяма част от населението, затова развитието и благоустрояването на курортите трябва да се подкрепя, а не блокира", се казва в депешата. От текста се разбира, че крайморското население надига глас да се отцепи от държавата в автономна област.

Повод за гнева на местните е намерението да бъде сложен мораториум върху закона за устройство на черноморското крайбрежие. Те протестират още и срещу атаката на зелени организации, които напоследък стопират десетки важни проекти по морето.

"С огромно безпокойство констатираме, че напоследък все повече се чуват екстремистки гласове с ултралеви идеи за публично владение и ползване на частната собственост в България. Няколко лидери на зелени НПО, за които опазването на природата не е кауза, а бизнес за милиони, постоянно рекетират собственици и притискат парламента да приема закони равносилни на масова национализация. Този нарочно подстрекаван нихилизъм доведе до абсурдни идеи, които целят блокиране развитието на Българското Черноморие", пишат недоволните до президента.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com