Ромското недоволство също ескалира

9264
Ромското недоволство също ескалира

За около два часа роми блокираха жп линията в кв. “Факултета” на ул. “Суходолска”. Протестиращите пропускаха единствено автобуси и каруци.

“Искаме работа и хляб”, крещяха те, събрани в компактна маса около жп линията. Встрани от тях бяха паркирани 6 полицейски коли, но униформените не се намесваха.

В Кюстендил затвориха главния път към Гюешево

Около 700 души се събраха на днешния протест в Кюстендил. От централния площад "Велбъжд" в града, протестното шествие премина по цент...

Час след като през “Факултета” премина основната колона, предвождана от лидера на “Евророма” Цветелин Кънчев, започнаха да прииждат още цигани, които се спираха край улицата и образуваха жива верига на пътя. Останалата част от протестиращите се придвижи към “Околовръстно шосе” в посока “Люлин”.

Протестират срещу това, че електромерите им са закачени на 12-метрови стълбове. “Няма как да проверим и засечем каквото и да е. Електромерите не са достъпни и никога не знаем дали сметките ни са реални или не”, твърдят обитателите на “Факултета”. Те имат и друго искане – да получават фактури, с които да могат да проверяват сметките си за електроенергия, предаде БЛИЦ.

“Не снимай, покажи другите колко са бедни и нещастни. Ето, децата ни нямат дрехи, няма какво да ядат, не можем да си платим тока, до просешка тояга са ни докарали”, крещи мъж, нахлупил ниско над главата си качулка в опит да скрие лицето си.

Циганите от кв. “Факултета” заплашиха, че ще протестират наравно с останалите и обявиха, че и утре ще блокират за няколко часа жп линиията в квартала.

"Атака" отмени своя протест

ПП "Атака" подаде уведомление в Столична община, че отменя протестния си митинг, обявен за днес,  пред Министерски съвет. Меропри...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com