ВМРО излиза на протестен марш срещу безнаказаната етническа престъпност

4455
ВМРО излиза на протестен марш срещу безнаказаната етническа престъпност

На 8 юли (неделя) ВМРО организира протестен националистически марш срещу безнаказаната етническа престъпност в България, предаде КРОСС.

Маршът ще тръгне в 20.00 ч. от последната спирка на автобуси № 11, 60, 73, 102  в ж.к. „Овча Купел 2“ до бул. „Президент Линкълн”.

Дадоха Фандъкова на прокурор

Общинският съветник от ВМРО Ангел Джамбазки изпрати сигнал до Софийската градска прокуратура за бездействието на администрацията на Сто...

Да се присъединят към инициативата са поканени ПП „Атака“, ПП „БНРП“, родолюбиви младежки организации като Национална съпротива, Български национален съюз, привърженици на футболни отбори и независими националисти, граждани.

Маршът е посветен на годишнините от смъртта на проф. Калоянов и Боби Райнов, зверски убити от вилнеещи цигански тълпи.

Под наслов „Няма да забравим, няма да простим“, националистическите партии и организации се обединяват в исканията си държавната власт незабавно да прекрати бездействието към пандемията от етнически мотивираните престъпления – грабежи, кражби, обири, често придружени с побои, извращения и убийства.

Произволът, безнаказано извършван от представители на една определена маргинализирана етническа група, е най-големият бич за обикновения български гражданин, категоричен е заместник-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки, инициатор за провеждането на марша.

ВМРО: Една джамия в София стига

Противопоставяме се на искането на главното мюфтийство за втори мюсюлмански храм в София. Това заявиха от ВМРО, предаде КРОСС. Преди д...

Участниците в инициативата настояват за промени в наказателното законодателство, за въвеждане на принудителен обществено полезен труд, както и криминализация на просията и скитничеството. Тези промени са наложителни, за да се осигурят справедливи и навременни наказания за извършителите на подобни етнически престъпления. Сред исканията на протестиращите е  и облекчаване режима за притежаване на лично оръжие, както и  уточняване и разширяване режима за пределите на неизбежната самоотбрана.

ВМРО призовава всеки български гражданин, който осъжда етническата престъпност и иска справедливост, да се присъедини към протестния марш на българските националисти в неделя.

Редактор: Сияна Любомирова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Добри новини за храните на борсите
Добри новини за храните на борсите

И през тази седмица има спад в цените на основни хранителни стоки и на плодовете и зеленчуците на борсите в страната, показват данните в седмичния...