Еколози: Медиите лъжат! На Витоша е страшно и става все по-зле

20691
Еколози: Медиите лъжат! На Витоша е страшно и става все по-зле

Положението с огнената стихия е много страшно, съобщи на пресконференция адвокат Свилен Овчаров по повод пожара на Витоша. Той поясни, че пожарникарите още в началото са предупредили, че пожарът няма да се гаси, а само ще се ограничава, предаде КРОСС.

Кацов съобщи, че всички изявления по медиите са пълни с лъжи. "Всеки ден положението става все по-зле", каза още Димитър Кацов.

Фандъкова: Пожарът на Витоша е локализиран почти изцяло

След работата на хеликоптерите се забелязва, че пожарът на Витоша е локализиран почти изцяло. Това каза кметът на София Йорданка Фандък...

Андрей Ковачев изрази мнение, че държавата не мисли за горските пожари.

Много организации са против спорните поправки в Закона за горите, допълни Овчаров.

По думите му, е имало становища и на дребния бизнес, които също са били против спорните поправки. Според него това е поредно доказателство, че законодателните промени са в услуга на едрия бизнес.

"Кампаниите няма да спрат. Ако някой си мисли, че протестиращите ще отидат на море или на планина, жестоко се лъже", каза още Свилен Овчаров. "Хората, които излязоха на улицата, имат моралното право да продължат да го правят", категоричен бе Андрей Ковачев.

Нито за момент не е закъсняла реакцията на държавата при гасенето на пожара на Витоша, а военните действаха според преценката на кризисния щаб. Това заяви военният министър Аню Ангелов след заседанието на Министерски съвет, предаде БЛИЦ.

Пожарът расте. Екипировка няма

Пожарникари и доброволци едва смогват с разрастването на пожара във Витоша. Основният проблем, за който информират всички екипи е, че ...

Ангелов съобщи, че в момента към пожара се придвижва специален танк, пригоден за пожарна, с вместимост до 10 тона вода, който може да прави просеки и да гаси огъня.

Според очакванията на министър Ангелов машината трябва да стигне до Витоша към 5 часа днес.

Военният министър обясни още, че от вчера в гасенето на пожара са се включили 42-ма военнослужещи, които правят просеки, а от днес към тях са се присъединили още 40 служители на отбраната.

„Няма никакъв хаос за нашите хора. Ако става въпрос за военнослужещи и за автомобилите, те са на разположение на главния комисар Николов. При взето решение те действат съобразно указанията на тази дирекция от МВР.
Що се касае за дейността на вертолетите, те се ръководят от командния център на ВВС от Бояна. При тях координацията стриктно трябва да се спазва, защото работят едновременно три вертолета. Нашите хеликоптери участват от първия ден - два хеликоптера Ми-17. Общо за излети около 350 тона вода”, обяви Ангелов.

Разходите на военното министерство във връзка с гасенето на пожара ще бъдат представени на междуведомствената комисия за справяне с бедствия и аварии.

Редактор: Яна Баярова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com