Джамбазки даде Фандъкова на прокурор заради ромско гето

8421
Джамбазки даде Фандъкова на прокурор заради ромско гето

Общинският съветник от ВМРО Ангел Джамбазки сигнализира Софийската градска прокуратура за бездействието на администрацията на Столична община по отношение на незаконно циганско гето. Гетото е на улица „Зайчар" в столичния район „Възраждане". Въпреки констатираното незаконно строителство и въпреки становището на специална общинска комисия за премахване, кметът Фандъкова не е предприела мерки, предаде КРОСС.

Джамбазки определя това като търпимост към циганския произвол, която е дискриминация към останалите български граждани.

Общински жилища за ромите, ако децата им учат

Всички нуждаещи се ромски семейства ще получат общинско жилище, ако работят, децата им ходят на училище и си плащат редовно сметките, п...

Още преди два месеца съветникът от ВМРО отправи питане към кмета на Столичната община за закононарушението.

В отговора си кметът Фандъкова посочва неконкретно, че „районна администрация реагира своевременно и не допуска разрастването на гетото и появата на нови постройки".

Живеещи в близост граждани са подали сигнали, че незаконното циганско строителство продължава, дори и в частни имоти. Ангел Джамбазки лично се убеди, че случващото се на ул. „Зайчар" е в явно противоречие с твърдението на Фандъкова за предприетите действия за „недопускане на разрастването на гетото".

Джамбазки посочва, че граждани нееднократно са подавали оплаквания от обитателите на циганското гето, които са изключително агресивни и заплашват българите, живеещи наоколо, със саморазправа.

Ромски фамилии размахваха брадви и се гърмяха във Ветово

Масов бой с брадви, ножове и газово оръжие посред бял ден се разигра във Ветово. Конфликтът е избухнал между две ромски фамилии, най-...

Това гето е една хигиенна бомба със закъснител, тъй като обитателите му нямат тоалетни, а използват софийските улици за нуждите си. Недопустимо е това да се случва по улиците на една европейска столица, категоричен е Джамбазки.

Общинската администрация за пореден път доказва своята престъпна безотговорност към живота и здравето на българските граждани. Бездействието им е възмутително и наказуемо. Затова съдът трябва да принуди Столична община да спазва законите, да защитава софиянци и да премахне незабавно циганските постройки, коментира Джамбазки.

Редактор: Яна Баярова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com