Гейовете и Църквата влязоха в нов спор

6961
Гейовете и Църквата влязоха в нов спор

Църквата и гей-общността влязоха в нов спор. След като свещениците категорично се противопоставиха на провеждането на гей-парад в София на 30 юни, днес организаторите на събитието контрираха, че религиозната институция не може да се намесва в свободата на събиране и сдружаване на хората, предаде БЛИЦ.

Напрежението между църквата и хомосексуалистите започна още миналата седмица, когато сливенският свещеник Евгений призова участниците в гей-парада да бъдат замервани с камъни. Отец Ангел от храм "Света София" заяви, че никога не е стигал до подобни крайности, но позицията му също е категорично против шествието.

Светият Синод твърдо против гей парад в София

Светият Синод на Българската православна църква категорично се противопоставя на организирането на гей парад на 30 юни в София. В изяв...

"Ние сме толерантни, християните са такива. Но когато става дума за грях, който по такъв явлен начин бива експониран, ние никога не можем да бъдем толерантни", заяви пред БТВ отец Ангел.

"Хетеросексуалността е норма в обществото и тя е достатъчно видима на ежедневно ниво. Ние знаем например за брачния статус на нашите близки, колеги. Това също са прояви на сексуалната ориентация", казва един от организаторите на "София прайд" Радослав Стоянов.

Редактор: Ая Косарова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com