Галеви в устата на министрите

4771
Галеви в устата на министрите
Харчим пари на вятъра заради тях, коментира премиерът на заседание на МС

Братя Галеви се превърнаха в топ тема не само за медиите, но и на заседанията на Министерски съвет. Бегълците от закона са сред най-обсъжданите от министрите.

"Питат ме хора: „С кой акъл търсите някого, който трябва да е в затвора?", и аз не мога да обясня, а никой не пита за съдия, прокурор, а казват: Каква е тая държава? Осъдени, прочетена присъда, а те решили днес да не ходят. Не казвам, че са избягали, защото не знам дали е така", казал премиерът Бойко Борисов във връзка със случая с братя Галеви по време на правителственото заседание в сряда, става ясно от стенограмата от заседанието на Министерски съвет.

Борисов е заявил още, че се харчат излишни пари за издирването на Пламен Галев и Ангел Христов. „Утре МВР ще дойде при Министерство на финансите и ще каже - дай ни допълнително още пари, защото ние сме гонили, издирвали, търсили толкова и толкова хора с вече влезли в сила присъди", добавил премиерът.

"Публично искам да обясните на хората, че това може да се случи и не е незаконно", казал още Борисов на заместник-министър Деница Петкова.

"Дайте си една пресконференция, хората да чуят защо се е получило така, защото българите са мнителни", казал още премиерът.

Редактор: Петър Проданов

Цветанов: Темата за Галеви не е на МВР

Темата за това къде са братя Галеви трябва да се коментира от съдебната система, не от МВР. Това каза в Пазарджик министърът на вътре...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com