Галеви се подиграват, прокуратурата си вярва

8931
Галеви се подиграват, прокуратурата си вярва
Сигурен съм, че братята ще бъдат издирени, убеден е Борис Велчев

След вчерашната откровена подигравка на братя Галеви с държавата, днес главният прокурор Борис Велчев все пак имаше самочувствието да заяви, че случаят скоро ще приключи със залавянето на осъдените бегълци.

"Така наречените братя Галеви ще бъдат издирени и съм сигурен, че това ще стане, ако те се намират в страната", каза Велчев преди заседанието на Висшия съдебен съвет (ВСС).

Той посочи, че ако Пламен Галев и Ангел Христов не са в България, има достатъчно механизми да бъдат намерени.

Главният прокурор подчерта обаче, че не знае дали те са напуснали границите.

"Призовам за здрав разум по повод коментарите, че на братя Галеви не са сложени белезници в съдебната зала. Хубаво е да знаем закона преди да го коментираме публично", допълни Велчев.

На въпрос дали така не се създава луфт в закона, който да позволява бягство преди влизане в затвора, той припомни и други такива случаи като делото "Борилски". "За съжаление има пропуски в закона и с него може да се злоупотребява", каза главният прокурор, но отказа да коментира на крак сложния въпрос.

Галеви за общодържавно издирване

Пламен Галев и Ангел Христов бяха обявени за общодържавно издирване, съобщи пред bTV говорителят на Окръжната прокуратура в Кюстендил...

От няколко дни въпреки призивите на министър Цветан Цветанов да се предадат, от братя Галеви няма и следа.

Когато, и ако, бъдат открити, обаче осъдените няма да лежат в затворническото общежитие в Самораново, както беше съобщено.

Засега не е ясно в кой затвор трябва да бъдат пратени бившите барети.

От прокуратурата дори обясниха, че "теоретично е възможно Галеви да не знаят, че са осъдени". По време на делото те са били с мярка за неотклонение „парична гаранция”, което не ги задължава да са постоянно в жилището си и е вероятно да кажат, че никой не ги е уведомил за присъдата.

Припомняме, че Върховният касационен съд осъди Пламен Галев за организиране на престъпна група. Той получи пет години ефективна присъда, а Ангел Христов - четири години. Решението на висшите магистрати е окончателно и не подлежи на обжалване, но осъдените изчезнаха и бяха обявени за издирване.

Вчера братята се подиграха на съд, прокуратура и полиция като написаха в Twitter: "Цветанов, гледай си работата. Няма да се предадем. Венсеремос!".

Редактор: Петър Проданов

Цветанов: Братя Галеви не са излизали извън страната

Няма данни братя Галеви да са излизали извън страната. Това каза в Кюстендил министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов, предаде ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com