По 10 лв. отгоре за най-бедните пенсионери

9220
По 10 лв. отгоре за най-бедните пенсионери
Дянков отговори на обвиненията, че се опитва да "купи" пенсионерите предизборно

Пенсионерите с най-малки пенсии ще получат сигурно увеличение от 1 юли. Парите вече били на лице и от 136 лева вече ще се раздават по 146 лева. 

За следващата година има две възможности и едната възможност по закон е от средата на следващата година, май или юни, всички пенсии да се вдигнат с индекс, който в миналото беше известен като "швейцарското правило". За последните 2-3 години, заради кризата, този индекс не работеше, но от 2013 година автоматично всички пенсии ще се вдигнат, посочи Дянков пред БНТ и обясни изказването на Искра Фидосова от вчера по темата.

"Освен това за 2013 година обсъждаме и в правителството, и в парламента възможност за допълнително увеличаване извън индексирането на пенсиите", съобщи финансовият министър. Това обаче все още не е ясно кога може да стане, както и е твърде рано да се каже в какъв процент ще е. Зависи от параметрите на бюджета.

"За 2013 година определено ще има увеличение на всички пенсии заради индексирането, което ние въвеждаме. Допълнително от това може да има увеличение на пенсиите, предполагам пак за всички пенсии, ако ръстът на икономиката за тази година е по-голям от това, което сме заложили, което е около 1%", обясни Симеон Дянков. Това не е обещание, а задължение в закона, отговори Дянков на обвиненията, че се опитва да "купи" пенсионерите предизборно. "През последните години в политиката съм научил, че всеки ден е предизборен ден", каза още министърът.

Редактор: Ивайло Кючуков

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com