Oставаме в АСТА

8130
Oставаме в АСТА
Депутатите отхвърлиха проекторешението за отказ от търговското споразумение

България засега остава в АСТА.

Депутатите от мнозинството отхвърлиха проекторешението на "Атака" за отказ от търговско споразумение за борба с фалшифицирането. От 112 гласували, "за" бяха 33, "против" 2, а 77 се въздържаха от гласуване.

Антония Първанова: АКТА се оказа "Параграф 22"

АКТА вече не съществува, защото истината излезе на бял свят. Това заяви българският евродепутат Антония Първанова след среща вчера в а...

Идеята на "Атака" бе правителството да бъде задължено от парламента да оттегли подписа си под Международното търговско споразумение за борба с измамите (ACTA).

В мотивите на предложението на "Атака беше обяснено, че: подписът е поставен без да има дебати по въпроса, а това представлява заплаха за "основните конституционни права и свободи на българските граждани за сметка на печалбата на големите корпорации".

Подписът на България под ACTA беше поставен на 26 януари от българския посланик в Япония Любомир Тодоров. Веднага след като това стана ясно, бяха организирани мащабни протести в цяла България и в крайна сметка беше взето решение кабинетът да замрази участието на страната ни в споразумението.

Решение за ратификацията му ще се взема от Европейския парламент.

Борисов: Внасям ACTA в парламента

Премиерът Бойко Борисов внася АСТА в парламента с предложение да не се ратифицира. Новината съобщи лично той в парламента след въпро...

В ЕС ACTA е подписано от 21 държави, а пет не пожелаха да се обвържат по никакъв начин с него - Германия, Холандия, Кипър, Естония и Словакия. Споразумението е подписано още от държави като САЩ, Япония, Канада, Австралия, Южна Корея, Швейцария и др.

Редактор: Ивайло Кючуков

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com