Държавният герб до логото на "Шеврон" за 3 март?!

32849
Държавният герб до логото на "Шеврон" за 3 март?!
Българското външно министерство трябва да отговори на въпроса допустимо ли е емблеми на компании да стоят редом с държавния герб

На официална покана за прием на българското посолство в САЩ по повод националния празник 3 март редом с държавния герб на Република България стои и логото на "Шеврон". За това алармираха от ВМРО, които разполагат с копие от поканата.

В поканата от посланик Елена Поптодорова, сред логата на други американски компании, на първо място е поставена именно „Шеврон". Българското външно министерство трябва да отговори на въпроса допустимо ли е емблеми на компании да стоят редом с държавния герб.

Законите и дипломатическата практика са регламентирали ясно условията, при които чужди фирми могат да правят подаръци на официални представители на българската държава. Затова МВнР трябва бързо да отговори дали в този случай са спазени законът, протоколът и установената дипломатическа традиция.

Недопустимо е точно тази компания да спонсорира официална държавна проява при положение, че върху нея тежат съмнения за лобистка намеса в политическия процес на България, категорични са от ВМРО.

МВнР трябва да отговори възможно ли е дипломатическо представителство да приема помощ от тази компания, а в същото време да защитава политиката на правителството в София.

Това се случва в дните, когато германският президент подаде оставка именно заради съмнения за връзка с частни компании, допълват от партията.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com