Язовирът убиец - военен полигон!

13450
Язовирът убиец - военен полигон!
"Иваново" е собственост на Министерството на отбраната, категоричен е кметът на Харманли

Язовир "Иваново", който остави след себе си разрушения и смърт, е военен учебен полигон.

Това обяви пред ТВ7 кметът на Харманли Михаил Лисков.

Фойерверки за удавени

Пет години затвор за виновните собственици на язовири, които убиха хора? Не ставайте смешни. Никой никога не е отишъл в затвора, ако е ...

"Язовирът е собственост на Министерството на отбраната. Той е проблемен от 2004 година, когато писах до Генералния щаб и получих отговор от началника генерал Никола Колев. Тогава рапорт му е дал генерал Златан Стойков, който аз също получих. В писмото ясно се казва, че язовир “Иваново” е част от полигона в село Корен. Язовирът е с площ 400 декара. Полигонът в Корен е на разпореждане на министъра на отбраната. Водоемът се използва за подводно учение", обясни още Лисков.

"Аз имам кореспонденция по темата с язовир “Иваново” от 2004-а, 2005-а, 2006-а. През 2010-а писах до областния управител, че при каверната има хлътване на скалния откос", твърди Лисков. Той пише писмо до МО, в което ясно казва, че язовирната стена е част от корпусен учебен полигон, имот на МО.

Михаил Лисков добави, че не може да финансира нещо, което не е общинска собственост. От селото са му изпращали сигнали за реката и коритото, което е изчистено.

Actualno.com припомня, че преди два дни военният министър Аню Ангелов категорично отрече неговото ведомство да има нещо общо със собствеността на злополучния язовир “Иваново”.

След потопа тиф и хепатит

Наводненията в Южна България водят до риск от замърсяване на питейната и кладенчовата вода, а тя пък може да стане причина за разпростр...

“Искам да бъда ясен – Министерството на отбраната и Българската армия не строят язовири, не развъждат риба, на произвеждат ток, не напояват нищо”, заяви Ангелов пред столичен вестник.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com