Мехмед Дикме: Доган е никой!

37705
Мехмед Дикме: Доган е никой!
Той е персона нон грата в очите на всички български политически партии, но си остава силен в очите на своите твърди привърженици, смята бившият земеделски министър

Лидерът на ДПС Ахмед Доган получи поредния удар от вътре.

Сокола бе разкритикуван и омаловажен като значима политическа фигура от бившия земеделски министър Мехмед Дикме.

"Той е никой. Доган е персона нон грата в очите на всички български политически партии, но си остава силен в очите на своите твърди привърженици, както и на малък кръг от верни заместници.

Дикме стигна и по-далеч, като коментира, че отсъствието на Доган от церемониите по встъпването на новия президент Росен Плевнелиев в длъжност няма абсолютно никакво значение.

"Кой беше този, аз не мога да се сетя?. Мисля, че лидер на ДПС е Лютви Местан. Защото политическите ръководители в цял свят се появяват в публичното пространство, говорят, изразяват позиции, дават отговори на политически и други въпроси, които са важни за обществото. Напоследък друг не виждам да се появява, освен Лютви Местан, очевидно той е действащият лидер на ДПС", заяви Дикме. 

Според него в ДПС ще има някаква промяна, ако запишат Член 1 в партийния устав, който да гласи, че агенти и доносници на Държавна сигурност не могат да заемат ръководни постове, да се кандидатират и да бъдат депутати, кметове, общински съветници, кметове на населени места и т.н., без значение дали са лоши или добри като човеци.

"Не може ченгетата и доносниците от нашия етнос да са добрите, а другите да са лошите, няма такова нещо. Когато ДПС се отърси от старите си стереотипи, едва тогава ще се демократизира. А какво става на практика – реабилитират се "старите муцуни", младите и високообразованите не могат да се реализират. Пример – ситуацията в ДПС в Кърджали", подчерта бившият фаворит на Доган, като визира натиска от страна на политическата централа за избора на председателя на местния парламент.

НС притиска прокуратурата за разследването на Доган

Консултантският хонорар на Ахмед Доган за "Цанков камък" все още е обект на вниманието на прокуратурата. Парламентарната комисия за бо...

Според него точно до 2019-а година няма шанс Доган да бъде сменен от лидерския пост, именно тогава той сам щял да се оттегли.

"Защото ДПС е мразено заради Доган и кликата му, а партията е в пълна изолация. ДПС не е потенциален или стратегически партньор за никоя политическа сила в България", каза бившият министър. Според него и конфликтът между БСП и ДПС е вече явен.

Дикме каза още, че за Доган лидерството е важно като слънцето и водата за всеки обикновен човек, т.е. то е свързано с неговия живот.

"Той никога сам няма да се оттегли от първия пост в партията, въпреки заявките, че му е дошло времето да сдаде кормилото. Ахмед Доган е цар на коварните ходове – когато види, че някой набира авторитет и е потенциален негов съперник, първо праща свои верни хора, които да го провокират, и после да му доложат нагласите. И после им взема главите, унищожава ги, защото не търпи личности с потенциал и лидерски заложби. В най-близкото му обкръжение знаят това отлично, но знаят и как да оцелеят, свикнали са му и Рамадан Аталай, и Лютви Местан, и Юнал Лютфи, и останалата клиентела", подчерта Дикме. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com