Недоволни от поскъпването на винетките излизат на протести в цялата страна

5559
Недоволни от поскъпването на винетките излизат на протести в цялата страна
Снимка: БГНЕС

Национален протест срещу поскъпването на винетките ще се проведе днес в цялата страна, предаде БГНЕС.

„Нека този път бъдем единни. Да прекратим деспотичното отношение на властимащите. Нека разберат, че суверенът е народът и последната дума е нашата! Не може винетка да струва 97 лв. при минимална работна заплата 360 лв., а винетка в Швейцария, която е на светлинни години пред нас по отношение на стандарт на живот, да струва по-малко. Време е да си отворим очите...”, се казва в призива за протест, организиран в социалните мрежи.

Недоволните шофьори ще се съберат в 13.00 часа на площада пред сградата на Народното събрание в София и ще потеглят на автошествие по бул. "Цар освободител" към бул. "Цариградско шосе" през Орлов мост, където се предвижда за кратко блокиране на движението. След това шествието ще продължи по "Цариградско шосе", където на обръщалото към аерогара София, шествието ще се върне обратно до площад "Народно събрание". Автомобилите на участниците ще бъдат паркирани около паметника на Цар Освободител и там ще се проведе протест.

Протести срещу скъпите винетки ще има във всички големи и областни градове на страната - Бургас, Варна, Пловдив, Стара Загора, Велико Търново, Русе, Шумен, Пазарджик, Плевен, Сливен, Разград, Добрич, Самоков, Казанлък, Враца, Дупница, Панагюрище, Видин, Берковица, Благоевград, Белоградчик и Габрово.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com