Не съм удрял полицай, казва студентът Александър Кирицов

25400
Не съм удрял полицай, казва студентът Александър Кирицов

Не знам защо бях задържан. Това заяви арестураният преди четири дни студент Александър Кирицов, който беше един от четиримата арестувани след големите протести на 14 декември.

В обвинителния акт се казва, че Кирицов е задържан заради удар в лицето на полицай Живко Иванов Ласкиев при източния паркинг на площада при „Александър Невски”.

Тези, които стоят зад протестите, искат властта, твърди Йовчев

Протестите срещу правителството са политически и е редно партиите, които стоят зад тях, да се легитимират. Това заяви вътрешният минист...

Кирицов обаче заяви, че е задържан на ул. „Кракра” – там, където 200-300 студенти блокираха вътрешния министър Цветлин Йовчев при вечерята му в ресторант „Клуб на архитекта”. Ако бях нападнал, щях ли да ходя на "Кракра", а не да се скрия, каза Кирицов. Обвиненият студент обясни, че сега ще бъде призован в съда, където потърпевшият служител на реда ще свидетелства срещу него, заедно с друг свидетел. Кирицов подчерта изрично, че е престоял 72 часа в ареста, но полицаите не са упражнявали физическо насилие върху него.

Друго популярно лице на протеста – Константин Голев, обясни, че ако студентите бяха успели да влязат при Йовчев в „Клуба на архитекта”, щяха да го питат защо си пие виното, докато граждани протестират вече шест месеца и търпението им свършва.

Истината е, че много добре се знае кой стои зад протеста на „Ранобудните студенти” – това са студенти. Нормално е да ставаме все по-организирани, защото времето минава, а ние сме на протест. Искаме обаче да подчертаем, че не сме врагове на полицаите и те го знаят – просто заповедите им са такива, че ни разделят. Ние не упражняваме насилие срещу служители на реда, аз не го правя, каза Кирицов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com