Не ми пука, казал Миков на студентите с плаката "Не ви ли е срам"

88379
Не ми пука, казал Миков на студентите с плаката "Не ви ли е срам"
Снимка: бгнес

"Не ми пука" - по този начин председателят на Народното събрание Михаил Миков е отговорил на двамата студенти Ангел Златков и Румен Стоев, които в петък, 18 октомври, опънаха транспарант в парламента с надпис "Не ви ли е срам".

Вече 130 дни изразяваме недоволството си на улицата, а това беше поредният епизод, с който искахме да привлечем вниманието на управляващите. Искахме да ги попитаме не ги ли е срам от всичко, което вършат срещу България, но не получихме отговор.

"Не ви ли е срам?", попитаха студенти в парламента

Трима студенти от Софийския университет „Св. Климент Охридски” влязоха в парламента и попитаха депутатите: „Не ви ли ...

„Той ни каза, че не му пука за нашето мнение. Каза, че не му пука за протестите и той си имал негово мнение”, разказа Златков за разговора им с Михаил Миков.

Припомняме, че след като плакатът с надпис "Не ви ли е срам" се появи в Народното събрание, двамата студенти бяха поканени на разговор с председателя на парламента Михаил Миков, който продължава около 30 мин. Попитани защо не са записали думите на Миков, студентите отговориха, че всичко е станало много бързо и не са планирали да влязат в кабинета на Миков. „От разговора ни с него стана ясно, че него не го е срам”, каза Стоев.

Студентите заявиха, че вярват на дела, а не са видели такива. „Въпросът, който зададохме, беше към всички 240 народни представители”, казаха те.

Според двете момчета управляващите трябва да се срамуват от целия цирк, които разиграват повече от 20 години и от това, че се превръщат в олигарси. „Гражданската активност не се изчерпва само с това да ходим на избори, а да ги следим през цялото време”, категорични са те.

Депутатите заседават извънредно във вторник

Парламентът ще заседава извънредно следващия вторник, решиха депутатите, предаде Стандарт нюз. Причината за това е загубата на време з...

По думите им има и други техни колеги, които споделят мнението им. „Не сме платени, не подкрепяме нито една политическа партия, искаме хората да изкажат на висок глас мнението си”, казаха младежите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com