Наш колега загина на границата заради падане от камион, казват полицаи. Не е така, казва МВР

31568
Наш колега загина на границата заради падане от камион, казват полицаи. Не е така, казва МВР
Снимка: БГНЕС

Полицай е загинал, след като е паднал от камион при българо-турската граница край Елхово. Това казват неофициално негови колеги пред БНТ.

Разследване на националната телевизия показва каква е ситуацията по границата, където трябва да бъде спирана имигрантската вълна към страната. Служителите на реда, които бяха командировани там, твърдят, че инструктажите за действие са неясни и с половин уста се казвало, че когато се натъкнат на бежанци, трябва да ги връщат в Турция дори ако се налага с бой.

Няма да се съкращават редови полицаи, казват от синдиката на МВР

Няма да има съкращение на редови полицаи. Това заяви заместник-председателят на синдиката на МВР Илия Кузманов в сутрешния блок на bTV....

„Няма такъв случай, при който наш колега в последствие да е починал”, отрече по телефона на живо в предаването главен комисар Захарин Пенов, директор на “Гранична полиция”. Той посочи случай с полицай от Севлиево, който се подхлъзнал, ударил си е главата, прегледан е в болницата в Ямбол и сега е на домашно лечение. „Условията са тежки никой не го отрича, полагаме усилия да ги подобрим”, каза гл. комисар Пенов. Той отрече също така да са давани инструкции на полицаите по границата да бият бежанците и посочи че „определено служителите са оборудвани със всичко необходимо” в отговор на въпрос имали места, където полицаите са буквално с голи ръце и с фенерче срещу групи бежанци, които идват на българската граница – без въоръжение и без помощ и подкрепа от колегите си, защото са разделени от огромни пространства един от друг.

Пенов обясни, че полицаите могат да използват оръжие и физическа сила, когато ситуацията „съответства на заложените в закона”.

Истината е по средата, смята председателят на синдиката на служителите от МВР Валентин Попов. „Колегите работят при доста тежки условия, но се и полагат усилия тези условия да се подобрят”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com