Нарушенията с храна по Черноморието са малко, уверяват от БАБХ

3494
Нарушенията с храна по Черноморието са малко, уверяват от БАБХ

Нарушенията при съхранението на храна по Черноморието не са толкова много и толкова драстични, че да има масов отлив от туристи. В това увери д-р Дамян Миков от Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ).

Според статистиката са проверени над 500 обекта и броят на съставените актове е малък. Има и предписания, които също са малко, увери Миков пред БНТ. Година след година нарушенията намаляват, добави специалистът. Той направи уточнение, че храната като вкус вече е нещо съвсем различно от това в какво състояние е.

България се задоволява с по-скромна трапеза, сочи класацията за достъп до храна

Всеки ден повече от 840 милиона души гладуват по целия свят, като разпределението на гладуващите групи на различните континенти е нерав...

Миков отказа да конкретизира къде е най-опасно да се храним по Черноморието. Той призна и, че продажбата на храна по плажовете – например царевица, продължава, въпреки забраната. Има начин това да е законно – чрез т.нар. временни обекти, посочи представителят на БАБХ.

При недоволство от предлаганата храна на ол инклузив, на вкус, се търси Комисията за защита на потребителите. Но когато става въпрос за начин на съхранение, когато има съмнение, че им се предлага нещо, което е различно от това, за което са платили, тогава се търси БАБХ, обясни Миков.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com