Намериха изгубилите се в Стара планина младежи

25460
Намериха изгубилите се в Стара планина младежи

Намериха живи и здрави трите загубили се момчета в Стара планина. Щастливото събитие се случи малко преди 17.00 часа след почти четиридневна акция по издирването им.

Младежите са открити над ВЕЦ Тъжа след 30 километрово претърсване. Те са в добро състояние, а родителите им ги чакат над Калофер в района на Паниците, информира радио Пловдив.

Продължава издирването на тримата младежи, изгубили се в Стара планина

50 души ще се включат в днешното издирване на тримата изгубили се в района на връх Ботев. Това съобщиха от Планинската спасителна слу...

В събота Виктор, Веселин и Христо са тръгнали неподготвени за планински преход към хижа "Рай". Те излезли тежък преход в планината, без да вземат достатъчно топли дрехи. Не е ясно защо.

Над 50 планински спасители и още толкова доброволци се включиха в издирването. След като термостатът на хеликоптера на "Гранична полиция" тази сутрин засече три точки на движение, отговорните лица обходиха района на Южен Джендем, Малка-голяма Бъзовица, хижа "Тъжа" и местността Триглав.

Председателят на УС на "Планинската спасителна служба – доброволци" Веселин Ганчев заяви преди обед, че работата на екипите е много затруднена. Преди това беше открита колата на момчетата. В нея е намерена и екипировка.

По-рано председателят на Българския червен кръст (БЧК) Христо Григоров заяви, че ако днес не бъдат открити младежите, шансовете за оцеляването им намаляват – те нямат със себе си нито вода, нито храна, нито подходящи дрехи. Спасителите се надяват младежите да реагират поне на звука на хеликоптерите и да дадат някакъв сигнал.

Продължава издирването на изчезналите в Стара планина

Продължава издирването на изчезналите в Стара планина младежи. Три момчета на 20 години, две от Велико Търново и едно от Стара Загора...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество