Най-психически лабилни са българите, живеещи с родителите си

13686
Най-психически лабилни са българите, живеещи с родителите си
Снимка: iStock/Guliver

Най-високи нива на тревожност имат българите, които са със семеен статус. В същото време обаче те са и най-устойчиви на стрес.

Сляпа жена прогледна поради раздвоение на личността

Германските медици се натъкнаха на уникален случай. Сляпа пациентка, страдаща от известното като "раздвоение на личността" дисоциативно...

Това показват данните от националния стрес тест за степента на тревожност в българите, съобщи пред бТВ психологът Ани Владимирова.

Тя допълни, че най-лабилни и най-ниско устойчиви са хората, които живеят с родителите си.

„На пръв поглед изглежда, че тези хора са се уредили чудесно, като един паразит на гърба на някой друг, който да го води, но те имат много реална представа, че са зависими и при загубата на тази ракета-носител ще изпаднат в изключително критична ситуация", обясни психологът.

Устойчиви се оказват и хората, които живеят сами, те са и с по-ниски нива на тревожност. Това са хора, които са поели отговорността да се справят сами, които знаят, че не могат да разчитат на някой друг, затова са достатъчно мобилизирани.

Внимавайте с кантара, дами!

Изследователи са изяснили: колкото повече една млада жена се мери на кантара и колкото по-стриктно следи своето тегло, толкова по-склон...

Хората с висше образование са по-малко тревожни и по-устойчиви. С образователния ценз надолу се променят и тези показатели.

Проучването показва, че мъжете са по-малко тревожни и по-високо устойчиви.

Конкретни мерки за това да бъдем по-устойчиви - освен физическата активност, храненето, приема на магнезий, е като цяло да сме упорити в усилията си за това да променяме и да подобряваме себе си, за да издържим по-адекватно на кризисните ситуации в живота, обясни психологът.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com