Най-малко 375 000 лв. санкции за фирмите, извършващи ремонта около НДК

5392
Най-малко 375 000 лв. санкции за фирмите, извършващи ремонта около НДК

Към днешна дата фирмите, изпълняващи ремонта на парковото пространство пред НДК, дължат 375 хил. лв. за забавянето от края на месец ноември до днес. Това каза пред журналисти столичният кмет Йорданка Фандъкова при проверка на изпълнението на ремонта около НДК, предаде "Фокус".

По думите на Фандъкова тази санкция е твърда и парите ще продължат да се трупат. "В края на месец ноември изтече срокът на първи етап от ремонта на парка на НДК", заяви тя. "Само фирмата по настилките дължи на ден по над 23 хил. лв. санкция", обясни кметът. "Позициите бяха няколко - общо 5 различни дейности се извършваха от 5 различни фирми. Две от тях са позициите за фонтаните и водната каскада, която беше завършена още през ноември. Готови са фонтаните, осветлението и видеонаблюдението. Има и изнесен център за видеонаблюдение, който е създаден специално за охраната на парка на НДК", уточни тя.

Санкционират фирмите, извършващи ремонта около НДК

Изпълнението на ремонта на парка на НДК вече излиза от срокове и задължително ще има санкции за фирмите. Това каза кметът на Столична ...

По думите ѝ фирмите, които изпълняват озеленяването, настилките и монтират тоалетните все още не са приключили, което означава, че сериозно са се забавили. "Причината е, че контролът на място беше непрекъснат. 7 пъти с официални писма е връщана фирмата за настилките, за да коригира и да отстрани поставени от контролните органи забележки и това води до забавяне. За забавянето те дължат неустойка и сериозна санкция", посочи Фандъкова и добави, че договорите са много стриктни и сериозни.

"До края на месеца, когато очакваме всички да са приключили, ако не са си отстранили забележките, общата санкция ще достигне до 800 хил. лв.", поясни кметът и изрази надежда това да стресне фирмите-изпълнители. Тя добави и че в парка няма да влизат автомобили освен пожарна или линейка, ако се наложи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество